Suntem o echipă tânără, pasionată de munca cu pământul și cu plantele și avem multă energie pusă într-un proiect nou și ambițios prin care urmărim să valorificam eforturile noastre, producând conserve după rețete clasice consacrate și metode istorice scoase din paginile vechilor cărți de bucate.
Producem etic și responsabil, urmând principiile sustenabile Slow Food și punând în borcane mâncare curată așa cum ne-o dorim pentru noi și familiile noastre. Marea majoritate a materiei prime din conservele De Neagra sunt produse chiar de noi respectând standardele ecologice existente.
Rețele noastre sunt atât locale, cât și internaționale, adaptate și reinterpretate după gustul nostru.
Cele 5 borcane ce le avem momentan își doresc să se așeze în zona de bază cu Zacusca Țărănească și Sosul de Tomate și gustări rapide și încântătoare cu salatele de Castraveți Bread & Butter și Sfecla cu Măr Copt.
Căutările și explorările noastre personale din zona de patrimoniu se văd astăzi în spectaculoasa și neașteptata dulceață de morcovi și lămâie, o rețetă veche de la 1900.
De Neagra este un proiect social, ce folosește mâini iscusite de lucru locale, valorificând astfel responsabil nu doar resursele pământului din zona Bucșani (DB), dar mai ales resursele umane din comunitate.
Dâmbovița, Comuna Bucșani, Sat Bucșani
Andreea Machidon și Mihai Petrescu
Produse:
- ZACUSCĂ ȚĂRĂNEASCĂ,
- SOS DE TOMATE CU OREGANO,
- SALATĂ DE SFECLĂ ȘI MĂR,
- CASTRAVEȚI BREAD & BUTTER,
- DULCEAȚĂ DE MORCOVI ȘI LĂMÂIE