Păstrători de gust – Povestea Stelei Florescu, Căsuța trandafirilor

Amintirea gustului din copilărie al duceții pregătite de bunica sa din singurul trandafir din curtea bătrânească a determinat-o pe Stela Florescu să înceapă cultivarea florilor. Început ca un proiect de suflet, Căsuța Trandafirilor bucură acum pofticioși de pretutindeni cu bunătățile din trandafir de Damasc.

Stela Florescu a pornit în căutarea aromelor pe care le cunoștea din familie, încercând să își amintească rețeta bunicii. A început cu câteva tufe de trandafir care să o ajute să pregătească dulceață pentru cei apropiați. Apoi, pasiunea pentru florile înmiresmate a condus-o către mica plantație pe care o are acum în județul Olt. De aici pleacă nu doar dulceață de trandafiri, ci și oțet dublu fermentat, sirop, apă și ceai de trandafir. Iar totul este pregătit manual, păstrând metodele învățate din bătrâni, cu măiestrie și drag.

Nu este simplu să îngrijești o plantație de trandafiri, dar atunci când pui suflet, chiar și bucatele au gust mai bun. Descoperă povestea Căsuței Trandafirilor și fă cunoștință cu sute de alți mici producători locali pe Via Profi. Ei sunt cei care ne ajută să ducem mai departe tradiția gustului autentic românesc și poartă cu mândrie meșteșugul generațiilor trecute pentru a fi adus în zilele noastre. Trece-le și tu pragul, ghidat de Via Profi, și bucură-te de bunătăți alese.


Formular de contact

    Va rugam sa alegeti una din categoriile de mai jos.


    Te rugam sa completezi formularul de mai jos.