Păstratori de gust – Povestea lui Virgil Dorobanțu

În județul Vâlcea, Virgil Dorobanțu produce bere românească artizanală, făcută în tihnă pentru a obține gustul perfect. Ingredientele sunt alese cu grijă, până și dioxidul de carbon fiind rezultatul unui proces natural.

În mica berărie din Stoilești, familia Dorobanțu făurește cu umor oltenesc licori care împletesc tradiția cu procesul de producție modern, dar permițând ca berea să își ia timpul de care are nevoie pentru a ajunge la cele mai înalte standarde. Pasiunea domnului Dorobanțu l-a îndemnat să cunoască tot mai multe despre berea din întreaga lume și, după încercări și degustări, a ales să producă trei sortimente ușor de băut. O blondă specială, puțin amăruie și spumoasă, o trippel roșiatică, bogată în savoare, și o American Ale intensă sunt propunerile berăriei Curentu’. Fiecare dintre cele trei este produsă cu apă scoasă de la adâncime din zona Subcarpatică și combină diferite tipuri de malț, hamei și drojdii cu ingrediente speciale, precum mierea de albine sau coriandrul.

Virgil Dorobanțu este unul dintre sutele de producători pe care îi poți cunoaște pe platforma de explorare culinară Via Profi. Aceasta te aduce mai aproape de artizani din întreaga țară care pun pasiune în crearea de bunătăți autentice, care urmează tradiția românească, folosesc ingrediente naturale locale sau rețete din bătrâni. Alege-ți și tu categoria preferată de produse sau zona pe care vrei să o descoperi și pornește într-un traseu al savorilor, ghidat de Via Profi.

Formular de contact

    Va rugam sa alegeti una din categoriile de mai jos.


    Te rugam sa completezi formularul de mai jos.